logoti

ProjektiSocialno podjetništvo - izziv za Posavje

 

V četrtek, 21. 11. 2013, je bil na gradu Rajhenburg, ob 10.00 uri z nami Tadej Jevševar iz ekipe, ki je razvila Cippolo. Več o tem pišemo na Modri Vibi.Vključi se v rastočo coworking skupnost Krško!

Poglej in doniraj!

 

 

Skupaj do novih, trajnostnih podjetniških modelov

Spoštovani, vabimo vas, da se udeležite 4. srečanja rastoče coworking skupnosti v Posavju, ki bo potekalo v četrtek, 21. 11. 2013, s pričetkom ob 10. uri na gradu Rajhenburg.
Srečanje povezuje projekte sofinancirane s sredstvi LEADER in  je namenjeno tudi razvoju in prenosu podjetniških idej rokodelcev v prakso, kar je aktivnost projekta Vpliv trapistov na posavsko podeželje, akronim Trapistin.Namen srečanja je spodbuditi udeležence h gradnji skupnosti za razvoj novih, uspešnih podjetniških modelov, predvsem pa odgovoriti na vprašanje: Ali nove ekonomije v Posavju sploh potrebujemo in ali v Posavju obstaja dovolj velik naboj za vzpostavitev skupnosti, ki bi začela premikati stvari iz mrtve točke.Srečanje je razdeljeno na dva vsebinska sklopa.

Prvi del se navezuje na  projekte, ki s namenjeni vzpodbujanju in vzpostavljanju podjetništva ter predstavitvi socialnega podjetništva, kot družbeno odgovorno podjetništvo, kjer bodo udeleženci delili izkušnje s področja socialnega podjetništva.

Drugi del pa je namenjen povezovanju, sodelovanju in ustvarjanju coworking (sodelovalni) skupnosti v Posavju. Spoznali se bomo s pojmom coworkinga, kot oblike uspešnega sodelovanja in povezovanja za razvoj in uresničitev konkretnih podjetniških idej in modelov.Srečanje novih ekonomij organizirata Kulturni dom Krško, enota Grad Rajhenburg, Sklad dela Posavje, ustanova ter coworking iniciativa Radeče.

Spoštovani,         

Srečujemo se z izzivom kako živeti enostavneje, naravi, ter družbi prijazneje, finančno pametneje in s skupnostjo bolj povezano. Souporaba delovnih prostorov, izmenjava znanja, proizvodnja, skupno vrtnarjenje, izmenjava oblek, skupna kuhinja, so le ene od oblik v mozaiku novih ekonomij, ki v središče postavljajo skupnost in človeka. Udeležba na srečanju je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava na E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasneje do 20. 11. 2013.

Projektni partnerji Skupaj za napredek Posavja

skladdela
LRF
las
knof
1824