logoti

 

TOGETHERProjekt Jureta in Vanje Rainer

V prvem tednu aktivne dejavnosti pri projektu in ustanovi lastnega socialnega podjetja sva želela potipati splošno pripravljenost lokalne skupnosti o podpri in implementaciji projekta v naši občini. Ker želiva celotno proizvodnjo ponuditi tudi v namen doživljajskega turizma, sva se sestala z direktorico KTRC Radeče. Pogovor je tekel predvsem v sklopu skupne promocije in dodatne turistične dejavnosti v kraju. Ustni dogovor, ki sicer ni zavezujoč, je vzpodbuden in daje krila za nadaljnje aktivnosti.

Seveda pa vsaka proizvodnja potrebuje prostor, postroj in interier. V naši občini je dovolj praznih in primernih prostorov, ki so primerni za opravljanje naše dejavnosti, tako v zasebni kot v občinski lasti. Dogovorila sva se, da se v prihodnjem tednu dobiva z županjo in zasebnim lastnikom primernega prostora v centru Radeč.

Najin cilj v samem projektu ustanovitve in opreme podjetja je, da v projekt vključiva čim več slovenskih proizvajalcev, podizvajalcev, dobaviteljev in drugih partnerjev. Za nakup in montažo notranje opreme sva že prejela prve predračune, prav tako predračune za kartonsko embalažo in etikete.

Ključ uspeha vidiva v povezovanju ne samo konkurenčnih podjetji, ampak vseh družbenih sfer v naši državi. Prav povezovanje pa naju je pripeljalo na sestanek v socialni inkubator KNOF v Sevnici, kjer smo se dogovarjali za morebitne nadaljnje skupne projekte.  

Sestanek z zasebnim lastnikom primernega prostora za opravljanje dejavnosti in županjo je botroval prvi odločitvi. Odlični najemni pogoji in pristopu občine v najin projekt je odgovorilo na vsa odprta vprašanja povezana s primernim prostorom za opravljanje dejavnosti. Dogovor bomo formalizirali po poletnih počitnicah.

Proizvodnja dejavnost, predvsem v kozmetiki, potrebuje številne različne embalažne izdelke, seveda tudi plastične, zato sva se pri številnih slovenskih proizvajalcih pozanimala o ceni in ustreznosti njihovih izdelkov. Na podlagi možnosti prilagoditve, kakovosti, predračunov in pestrosti izdelkov sva se načeloma že odločila za dobavitelja plastične embalaže.

Kozmetična industrija in konkurenca je zelo močna, ter kot taka zelo občutljiva za nove ponudnike na tržišču, zato vzporedno z vsemi dejavnostmi za ustanovitev podjetja načrtujeva tudi razvoj lastnih produktov. Prav zaradi tega sva že kupila prve surovine in kalupe za izdelavo mil, krem in mazil.