logoti

 

TOGETHERProjekt Jureta in Vanje Rainer

Dober projekt Socialno podjetništvo izziv za Posavje nama nudi čas in varnost, ter omogoča, da bova ob koncu projekta maksimalno pripravljena in osredotočena zgolj na lastno podjetje. Čim manj stvari želiva prepustiti naključju, zato z izdelavo prototipov skušava zadovoljiti celotnemu proizvodnemu in prodajnemu asortimanu naših izdelkov. Zaenkrat gre sama izdelava prototipov, brez hujših težav v sami izdelavi, v pravo smer. Sestanek z lokalnim čebelarjem o pripravi in odkupu čebeljih proizvodov je že napolnilo skladišče surovin. Priprava deviškega čebeljega voska in odkup nekaterih, v naši proizvodnji in sestavi izdelkov, nujno potrebnih surovin, je prvi korak dolgoletnega skupnega sodelovanja.

Že v prvem tednu sem odkril karte o načinu financiranja ustanovitve in zagona našega podjetja. Prav pridobivanje finančnih sredstev naju je pripeljalo v Ljubljano na predavanje o Norveškem skladu in možnosti črpanja sredstev omenjenega sklada.

Odgovorni za projekt se trudijo in nam želijo čim bolj približati ne samo podjetništvo, ampak tudi storitve, ki hote ali nehote, s podjetništvom hodijo z roko v roki. V sklopu projekta Socialno podjetništvo izziv za Posavje sva se udeležila zelo uporabnega in koristnega tečaja o izdelavi spletnih strani.

Še enkrat in nikoli odveč: v povezovanju vidiva ključ do uspeha in zagotavljanja službe vsaj štirim zaposlenim. Povezovanje naju je pripeljalo pred vrata bivšega direktorja Socialnega inkubatorja, kjer smo skupaj premleli nekaj izhodiš in izmenjali naša mnenja: promocija blagovne znamke, Canvas, crowdfunding, socialno podjetništvo in razpisi za socialno podjetništvo.

Zadnji dan v tem tednu sva svojo dosedanjo dejavnost predstavila mentorjema, ter nadaljujeva z izdelavo prototipov.