logoti

 

Živi MuzejProjekt Boštjana Colarič


Dober dan vsem skupaj!

Pišem Boštjan Colarič, pobudnik ideje in član skupine Socialno podjetništvo – izziv za Posavje.


V tej skupini, s to skupino se je vse začelo. Najprej samo želja, narediti nekaj, poiskati možnost, da prispevam nekaj k napredku lokalne skupnosti.
Z delom v skupini, izmenjavo mnenj in strokovnim mentorstvom sta želja in delo obrodila zelo uporabno idejo. Pripravili smo jo do te mere, da je šla čez sito ocenjevalne komisije in z dodeljenimi 41od možnih 45 točk, zasedla drugo mesto med vsemi udeleženci.
Kljub vloženemu trudu je ideja še vedno zelo papirnata, zasnovana v grobem obsegu. To naj bo priložnost, da k sodelovanju povabim podobno misleče. Če se ukvarjaš s podobnimi idejami, če v ideji vidiš priložnost za ustvarjanje novih delovnih mest, me prosim kontaktiraj.


Pozdravljam vsako uporabno idejo, veselim se spoznati vsakega, ki se želi potruditi. Kot že rečeno, začelo se je z željo, da stvari spremenimo na bolje.

 

O ideji


Kmetija bo zasnovana kot tipična posavska domačija iz konca 19. stol. do začetka 20.st. Izvedba del bo potekala ročno, zato za začetek zbiranje znanj, iskanje podatkov, priprava orodij in prvi nerodni koraki v izgradnji. Da začetek ne bo pretežak, si dovolimo tudi uporabo sodobnih pripomočkov, ki so uporabljeni, če je res nujno potrebno. Vse bo usmerjeno k čim bolj izvirnim tehnikam. Sama izgradnja bo izziv in priložnost, da iz pozabe prikličemo znanja, ki so jih naši predniki pridobivali skozi stoletja. Muzej bo služil tako razstavnemu namenu kot tudi praktičnim prikazom. Zato je potrebno zbrati čim več starih orodij, se jih naučiti uporabljati in tako postati zaščitniki intelektualne dediščine.
           
                                                                                                           
Boštjan Colarič
Artiče, 28.07.2013Kontakt:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.